Tyrniöljytuotteita myydään yli 20:ssä eri maassa.

Villistä viljelykasviksi  

Suomessa tyrninviljelyä on kehitetty erikoistumalla marjojen aistittavaan ja ravitsemukselliseen laatuun.

Suomesta, Kittilästä, löytyy maailman pohjoisin tyrniviljelmä. Viljelmä on osa tutkimushanketta, jossa seurataan tyrnin satoon ja laatuun vaikuttavia tekijöitä ja vertaillaan pohjoisen ja eteläisen Suomen kasvuolosuhteiden vaikutusta näihin tekijöihin.

Tyrninviljelyä on Suomessa kehitetty erikoistumalla marjojen aistittavaan ja ravitsemukselliseen laatuun. Tyrniä viljellään koti- ja kauppapuutarhoissa. Luontaisesti se kasvaa vain rannikolla. Suomessa kasvavassa tyrnissä syntyy pakkasta vastaan suojaavaa sokerijohdannaista, jonka uskotaan olevan tyrnin terveellisyyden avain.

Terveysvaikutuksen lisäksi tyrnillä on muitakin hyviä puolia, sillä kasvia pidetään erinomaisena maan eroosion hillitsijänä. Esimerkiksi Kiinassa tyrniä käytetään kuivien alueiden metsittämiseen ja kasvia on istutettu Himalajan lähelle yli 300 000 neliökilometriä.

Tyrni edistää eroosion uhkaamilla alueilla kestävää kehitystä. Suuri osa Aromtechin käyttämästä raaka-aineesta on istutettu estämään eroosiota. Sen annetaan kuitenkin kasvaa lannoittamatta. Näin tyrniviljelmät istuvat luontoon haittoja aiheuttamatta. Maailman suurimmat luonnonvaraiset tyrniviljelmät ovat Kiinassa. Suurimmat tyrninkasvattajat ovat Kiina ja Intia.  

Tyrni edistää eroosion uhkaamilla alueilla kestävää kehitystä. Suuri osa Aromtechin käyttämästä raaka-aineesta on istutettu estämään eroosiota. Sen annetaan kuitenkin kasvaa lannoittamatta. Näin tyrniviljelmät istuvat luontoon haittoja aiheuttamatta.

Maailman suurimmat luonnonvaraiset tyrniviljelmät ovat Kiinassa. Suurimmat tyrninkasvattajat ovat Kiina ja Intia.