Tyrniöljytuotteita myydään yli 20:ssä eri maassa.

Maailman tutkituin tyrniöljy

Tyrniöljyn terveysvaikutukset tunnetaan perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Vahvistusta niille on saatu Turun yliopistossa 40 vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa. Kaikki länsimainen kliininen tutkimus tyrniöljystä on tehty Aromtechin valmistamalla Omega7-tyrniöljyllä.

Tyrnin sisältämiä luonnollisia vitamiineja, antioksidantteja, välttämättömiä rasvahappoja ja kasvisteroleja on tutkittu paljon. Tyrnimarja on erikoislaatuinen siinä suhteessa, että sekä sen siemenet että hedelmäliha sisältävät öljyä.

Tyrnimarja on ravintoarvoltaan ainutlaatuinen. Se sisältää satoja erilaisia yhdisteitä, joista tunnetuimpia ovat A-, C- ja E-vitamiini sekä F-, K- ja B-vitamiinit, karotenoidit, flavonoidit, biotiini, foolihappo ja eri kivennäis- ja hivenaineet sekä arvokkaat rasvahapot.

Tyrnin arvokkain ainesosa on tyrniöljy, joka sisältää useita hyvälaatuisia rasvahappoja glyseridimuodossa, muun muassa alfa-linoleenihappoa (omega-3), linolihappoa (omega-6), oleiinihappoa (omega-9) ja harvinaisia omega-7-rasvahappoja kuten palmitoleiini- ja vakseenihappo.

Turun yliopiston Biokemian ja elintarvikekemian laitoksen tyrnitutkimuksessa on saavutettu merkittäviä uusia tuloksia tyrniöljyn terveysvaikutuksista.

Useat tyrnimarjan ja -öljyn komponentit ovat antioksidatiivisia ja niillä on näytetty vaikutuksia tulehdukseen. Tyrniöljyn ja tyrnimarjan nauttiminen on potentiaalinen ravitsemuksellinen keino vaikuttaa kuivasilmäisyyteen ja tulehdukseen.

Tuoreet tutkimukset tukevat näkemystä, että tyrnin bioaktiivisilla yhdisteillä on synergisiä vaikutuksia terveydelle. Sekä sydänterveyteen että kuivasilmäisyyteen ja tulehduksiin liittyvissä tutkimuksissa havaitut positiiviset vaikutukset johtuvat todennäköisesti yksittäisten ravintoaineiden sijaan marjan ja öljyn yhdisteiden positiivisista yhteisvaikutuksista, synergiasta.

Turun yliopisto tekee tutkimusta yhteistyössä Pekingin yliopiston kanssa. Innovatiivinen yhteistyö tutkimuksen ja teknologian alueilla on auttanut tuomaan kuluttajille tyrniöljystä kehitettyjä uusia tuotteita, jotka auttavat hyvän terveyden ylläpitämisessä.