Tyrniöljytuotteita myydään yli 20:ssä eri maassa.

Ainutlaatuinen, vihreä tuotantoteknologia

Hiilidioksidiuutto on puhdas ja hellävarainen teknologia öljyn erottamiseen marjasta. Vahva panostus tutkimukseen, raaka-aineketjun hallinta ja korkeatasoinen teknologinen osaaminen ovat Aromtechin SBA24®-tyrniöljykapselin salaisuus. Ainutlaatuinen hiilidioksidiuutto takaa tasalaatuisen tyrniöljyn.

Kaksoistyrniöljy valmistetaan hiilidioksidiuutolla. Raaka-aine ja lopputuote ovat täysin ilmattomassa tilassa, ja uutto tapahtuu paineistetulla hiilidioksidilla lähes huoneenlämmössä. Matala lämpötila ja tarkasti hallittu prosessi ehkäisevät hapettumista sekä muita haitallisia reaktioita ja säilyttävät herkät aktiiviaineet vahingoittumattomina.

Hiilidioksidiuutto on ainutlaatuinen tuotantoteknologia Suomessa ja koko Pohjoismaissa. Torniossa toimiva Aromtech on soveltanut hiilidioksidiuuttoa tyrnimarjoihin kehittämällä menetelmän jolla voidaan tuottaa optimaalisessa suhteessa siementen öljyä sekä marjan hedelmälihasta saatavaa öljyä. Siemenöljy on rikas omega-3- ja omega-6-rasvahappojen lähde, kun taas hedelmälihan öljyssä on runsaasti omega-7-rasvahappoja, kasvisteroleja ja karotenoideja.

Ympäristöystävällinen SFE-tekniikka (Supercritical Fluid Extraction) säilyttää kaikki tyrnin bioaktiiviset yhdisteet. Hellävaraisen menetelmän avulla tyrnistä saadaan erotettua tasalaatuista, aina yhtä korkealaatuista öljyä. Rasvahappojen, karotenoidien ja E-vitamiinin määrä on vakioitu.

Koska tyrniöljyn erottamiseen ei käytetä kemiallisia liuottimia, lopputuloksessa ei ole ylimääräisiä jäämiä. Uuttamisen aikana ei myöskään synny sivutuotteita.

Vuonna 1991 perustetun Aromtechin tuotteiden korkea laatu lähtee raaka-aineketjun laadunvalvonnasta. Tuotantolaitos on hyväksytty elintarvikekäyttöön ja sertifioitu luomutuotantotilaksi. Tehtaalla on ISO 9001- ja ISO 14001 laatu- ja ympäristösertifiointi. Tuotannolla on myös farmakologinen API-valmistuslisenssi.

Aromtech kehittää uusia raaka-aineita ja lopputuotteita yhdessä elintarvike-, lääke- ja kosmetiikkateollisuuden kanssa. SFE-menetelmän käyttö ja kehitys tähtää raaka-aineiden yhä tarkempaan hyödyntämiseen ja uudenlaisiin, bioaktiivisiin tuotteisiin. Uuttamalla voidaan valmistaa uudenlaisia tuotteita, joiden koostumus, ulkonäkö ja aromit ovat lähellä luontaisia jakeita.