Tyrniöljytuotteita myydään yli 20:ssä eri maassa.

SBA24®-luteiini Silmäkapseli – helpotusta kuiville silmille

SBA24®-luteiini silmäkapseli on Suomen markkinoilla ensimmäinen ja ainoa tuote, jossa yhdistyvät tyrniöljyn rasvahapot, luteiini ja zeaksantiini samassa kapselissa. Tuote vahvistaa silmän limakalvoja ja näkökykyä. Kapselit sisältävät vakioitua SBA24®-kaksoistyrniöljyä, jossa on mukana sekä tyrnin siementen että marjalihan öljy. Tyrniöljy  sisältää beetakaroteenia, josta muodostuva A-vitamiini edistää mm. näön ja limakalvojen hyvinvointia sekä tukee normaalia vastustuskykyä. Tyrniöljyssä on myös E-vitamiinia, joka puolestaan auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä.

SBA24®-tyrniöljy on suomalaisen tutkimustyön tulos, ja se valmistetaan Torniossa Aromtech Oy:n tehtaalla. Vakioidun SBA24-tyrniöljyn tehokkuutta kuivasilmäoireyhtymän oireiden lievittämiseen on tutkittu tuotekohtaisella kliinisellä tutkimuksella Turun yliopistossa (Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye, Journal of Nutrition 2010; 140(8):1462-8.).

Kiusana kuivat silmät

Kuivasilmäisyyden tyypillisiä oireita ovat mm. silmien punoitus, kirvely, polte, roskan tunne silmässä ja jopa silmien vuotaminen. Tarkkaa katselua vaativa työskentely tietokoneella, ilmastointi, kuiva sisäilma, pakkanen ja viima vaikuttavat silmien kuivumiseen. Ikääntyminen sekä tietyt sairaudet ja lääkkeet voivat niin ikään aiheuttaa kuivasilmäisyyttä – tilapäisesti sitä voi aiheuttaa myös silmien laserleikkaus.

Mitä ovat luteiini ja zeaksantiini?

Luteiini ja zeaksantiini ovat rasvaliukoisia karotenoideja. Ravinnosta niitä molempia saadaan esimerkiksi vihreistä vihanneksista kuten lehtikaalista, pinaatista, kesäkurpitsasta ja parsakaalista. Luteiinia saa myös kanamunan keltuaisesta. SBA24®-luteiini silmäkapseleiden luteiini ja zeaksantiini saadaan samettikukan keltaisista terälehdistä.

Luteiini ja zeaksantiini ovat ainoita karotenoideja, jotka varastoituvat silmän makulaan eli keltatäplään, verkkokalvoon ja linssiin. Rasvaliukoisina ne imeytyvät paremmin rasvaisessa ympäristössä – kuten tyrniöljyssä.