Omega 7Tyrniöljytuotteita myydään yli 20:ssä eri maassa.

  • Tyrnimarjasta valmistettu tyrniöljy vaikuttaa erityisesti kehoamme suojaavien limakalvojen ja ihon hyvinvointiin.

    tyrni öljy
  • Tyrnimarjoissa on ravitsevaa öljyä sekä siemenissä että hedelmälihassa.

    tyrnit

Villistä viljelykasviksi  

Suomessa tyrninviljelyä on kehitetty erikoistumalla marjojen aistittavaan ja ravitsemukselliseen laatuun.

Suomesta, Kittilästä, löytyy maailman pohjoisin tyrniviljelmä. Viljelmä on osa tutkimushanketta, jossa seurataan tyrnin satoon ja laatuun vaikuttavia tekijöitä ja vertaillaan pohjoisen ja eteläisen Suomen kasvuolosuhteiden vaikutusta näihin tekijöihin.

Tyrninviljelyä on Suomessa kehitetty erikoistumalla marjojen aistittavaan ja ravitsemukselliseen laatuun. Tyrniä viljellään koti- ja kauppapuutarhoissa. Luontaisesti se kasvaa vain rannikolla. Suomessa kasvavassa tyrnissä syntyy pakkasta vastaan suojaavaa sokerijohdannaista, jonka uskotaan olevan tyrnin terveellisyyden avain.

Terveysvaikutuksen lisäksi tyrnillä on muitakin hyviä puolia, sillä kasvia pidetään erinomaisena maan eroosion hillitsijänä. Esimerkiksi Kiinassa tyrniä käytetään kuivien alueiden metsittämiseen ja kasvia on istutettu Himalajan lähelle yli 300 000 neliökilometriä.

Tyrni edistää eroosion uhkaamilla alueilla kestävää kehitystä. Suuri osa Aromtechin käyttämästä raaka-aineesta on istutettu estämään eroosiota. Sen annetaan kuitenkin kasvaa lannoittamatta. Näin tyrniviljelmät istuvat luontoon haittoja aiheuttamatta.

Maailman suurimmat luonnonvaraiset tyrniviljelmät ovat Kiinassa. Suurimmat tyrninkasvattajat ovat Kiina ja Intia.

 

 

 
Aromtech Oy
Veturitallintie 1
95410
Tornio
Suomi
+358 207 789 020
info@seabuckthornoil.com